Søg

Gode tips til en bedre søvn for babyer

@vaarthjem

At blive forældre er det mest fantastiske i verden. Man lever i en lille boble fyldt med lykke og kærlighed, men for mange er der også mange timer med gråd og et uroligt barn. En af årsagerne kan være, at barnet har svært ved at finde ro, og derfor ikke sover så godt eller længe. Som forælder gør man alt for at berolige sit barn, og det betyder oftest søvnløse nætter. Man bliver holdt vågen i løbet af natten, fordi man er bekymret for, at ens barn har smidt dynen væk og ikke holder varmen rigtigt eller bliver vækket, fordi barnet vågner mange gange. Her kan en sovepose være svaret på søvnløse nætter for både forældre og barn.

Hvordan virker soveposen?

En sikker soveplads er afgørende for en tryg og god søvn – både for barn og forældre. Sengen bør holdes fri for bamser og løse tæpper, som baby kan vikle sig ind i løbet af natten og dynen bør være tynd og passe til sengen.

Med en babysovepose skaber man en tryg og sikker soveplads for den lille nyfødte. De løse genstande i sengen, som kan udgøre en fare, fjernes, og den lille kan sove lunt og trygt hele natten i sin sovepose. 

Mange børn har også en tendens til at sparke dynen af i løbet af natten, som medfører fald i kropstemperaturen og mange opvågninger. Soveposen er derfor en god ide at bruge i stedet, da temperaturen holdes stabil natten igennem og dynen uheldigvis ikke kan havne oppe foran ansigtet på barnet og skabe problemer. Mange soveposer er endda lavet i temperaturregulerende materiale, så barnet ikke overopheder eller bliver underafkølet. 

night-leaf-nattpose-0-6-mnd4

Hvornår må mit barn sove i sovepose?

Man kan lægge ens barn i en sovepose allerede lige fra barnet er født. Det bedste for en lille nyfødt baby og barnets forældre er dog så meget hud mod hud kontakt som muligt, så soveposen bør kun tages i brug til de øvrige tidspunkter, hvor barnet ligger og sover alene.

Nem og enkelt at have med rundt

Soveposen er nem og enkel at have med at gøre. Den er særligt god, hvis man er på farten. Soveposen kan tages med alle steder, om det er med ind i stuen til hyggelige stunder med familien, eller om det de udendørs lure som vi elsker at give vores børn i barnevognen. Soveposerne fra Easygrow kan også anvendes i autostolen og højstolen rundt om middagsbordet. Soveposen giver altid en tryghed til forældre og barn. 

Hvornår bør mit barn holde op med at sove i sovepose

Det er meget individuelt, hvornår børn er klar til at komme ud af soveposen. Mange stopper når barnet er omkring de 2-3 år. Nogle før, og nogle andre lidt senere, hvis det er særligt sensitivt barn. Hvis forældre ikke ser behovet mere, så burde man ikke blive ved hver nat, prøv i stedet med en rigtig dyne og så tag soveposen frem de dage, hvor jeres barn har svært ved, at sove og falde til ro. Start eventuelt, med at fjerne soveposen fra de korte lure og byg videre derfra.

Særlige fordele ved Easygrow soveposen

  • Lynlås med tovejs-åbning for nemmere bleskift 
  • Kan med fordel bruges i autostol, skråstol og højstol
  • Sikrer en stabil kropstemperatur natten igennem
  • Blød bambusviskose på indersiden af posen 
  • Øko-Tex 100 certificeret 
  • TOG-værdi på 1,96 / 0,2 K/W
  • Soveposerne er alle godkendt efter BS EN 16781: 2018

Se meget mere om produkterne her.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.