Søg

Gode råd fra kænguru-moren

Kangaroo care

Kangaroo Care

Rundt om i verden tager nye mødre tips til sig fra det elskede pattedyr; kænguruen. Kænguruer er kendt for deres evne til at bære deres babyer i pungen på maven. Forskning tyder på, at denne type tæt hud-mod-hud kontakt er yderst nyttig for babyer, især dem der er født for tidligt.

Mens ideen om hud-mod-hud kontakt eller Kangaroo Care ikke er nyt, er den egentlige praksis først for nyligt begyndt at blive fuldt implementeret rundt om i verden. Dette begyndte først i 1970’erne, da Dr. Edgar Rey Sanabria og Dr. Hector Martinez, som begge praktiserede på San Juan de Dios Hospital i Bogota, Colombia, først tænkte på ideen. Stillet over for høje dødelighedsrater så Dr. Rey tvunget til at se mod naturen for nye ideer. Han undersøgte, hvordan kængurumødre passede deres nyfødte i en pung, som gav hud-mod-hud kontakt ved brystet. Rey og Martinez implementerede ideen hos nye mødre, hvilket straks medførte at dødsfald og infektioner hos nyfødte faldt.

kangaroo care

Fordele for mor og baby

Kangaroo Care er let at implementere, har ingen økonomiske omkostninger og er lige så gavnligt, uanset om det er mødre eller fædre der praktiserer det. Babyen, der typisk er nøgen bortset fra en ble, placeres oprejst mod en forælders bare bryst. Forælder og baby kan dækkes til med at let tæppe for yderligere varme. Dette gøres ofte i flere timer ad gangen, begyndende så snart babyen er født. Det er alt der skal til!

Siden Dr. Rey og Martinez er de yderligere fordele også blevet undersøgt og registreret. Der er videnskabeligt dokumenterede fysiologiske fordele for både spædbørn og mødre. For babyer er de mindre tilbøjelige til periodisk at stoppe vejrtrækningen, deres puls og blodsukker er mindre tilbøjeligt til at falde til farlige niveauer, og deres kropstemperatur er bedre reguleret. Forskere ved Florida Atlantic University har fundet ud af, at Kangaroo Care fremmer den neurale udvikling hos nyfødte og hjælper dem med at regulere deres hormonniveauer.

Laura Brown, en certificeret Babywearing ekspert, siger at hun altid opmuntrer nye mødre til at styrke tilknytningen mellem mor og barn, ved hjælp af hud-mod-hud med deres nyfødte, da fordelene for mor og baby er så essentielle. Hun anbefaler at have et produkt lige så let at bruge som Moby Bump + Beyond T-shirt Wrap fordi det hjælper mødre til at nyde den uvurderlige tæthed med baby fra dag et, på en nem og sikker måde. Undersøgelser viser, at hud-mod-hud kontakt er godt for mødre og kan reducere risikoen for fødselsdepression og hjælper med at styrke båndet mellem mor og baby. For ammende mødre hjælper Kangaroo Care med at lette overgangen til amning – især den første time efter fødslen som kaldes ”den gyldne time”. Det betragtes som en vigtig tid for mødre at knytte sig til sit barn, et af de første skridt til en vellykket ammerejse, og direkte hud-mod-hud kontakt er stærkt anbefalet. Undersøgelser viser, at når en mor har hud-mod-hud kontakt øges mælkeforsyningen. Dette kan tilskrives den ekstra tætte tid sammen med baby.  

Bump & Beyond

Nemt med Bump & Beyond

Når du er hjemme fra hospitalet, er det vigtigt at have selvtilliden til at fortsætte Kangaroo Care i deres eget hjem. MOBY har fornyligt lanceret deres nye Bump & Beyond T-shirt Wrap, som er designet til graviditeten og babybæring. For gravide kvinder giver Bump & Beyond T-shirt Wrap komfort og støtte til gravide maver og ømme rygge i andet og tredje trimester. Efter fødslen konverteres den let til en bære t-shirt, der holder den lille nyfødte tæt, hvilket hjælper til en let overgang fra livmoderen til den store nye verden med hud-mod-hud kontakt. Mødre elsker det enkle design med et ergonomisk fit, som er nem at tage på og giver støtte til ryggen og den gravide mave.

Bump & Beyonds spandex stræk giver støtte til mave og ryg og det åndbare stof hjælper med at regulere babyens temperatur. Fra det tidspunkt, hvor de finder ud af at en baby er på vej, begynder de fleste forældre at undersøge og læse om de bedste måder at tage sig af sig selv og deres nyfødte. Kangaroo Care er hurtigt ved at blive standard fra det øjeblik baby bliver født. Fordelene for baby og mor (eller far) og den nemme måde at implementere metoden gør det til en nem måde at starte rejsen som forældre.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.