Søg

Gode råd og guide om babybæring

baby-wrap-mosaic-mocha-brown-size-6-460-cm

Gode råd om babybæring - samt valg af bæreredskab

Hos Aiobaby finder du nøje udvalgte ergonomiske bæreredskaber, der dækker alle aldersklasser og i mange designs og prisklasser.

Udvalget dækker ringslynger, strækvikler, bæreseler, bære t-shirts og endda hoftesæde til de større børn.

En strækvikle er specielt god til det helt nyfødte barn, da strækstoffet gør at stoffet sidder helt tæt og støttende mod hele babys ryg samt nakke og hoved. Helt nyfødte kan godt lide at have benene inden i viklen for ekstra tryghed. Når baby begynder at strække på benene er det tid til at de skal stikke ud af viklen.

Når dit barn begynder at bevæge sig mere og ikke ønsker at sidde helt tæt omsluttet af en slynge eller vikle, er det tid til at skifte over til en bæresele. Det sker ofte når baby er blevet omkring 6 måneder.

Når barnet er omkring 1,5 år vil det måske gerne op og ned skiftevis. Her kan et hoftesæde være en godt køb. Vi har en bæresele der også har et hoftesæde med – Moby Hip Seat. Et hoftesæde skåner din ryg, da hoftesædet tager vægten i stedet for din hofte, og du undgår skævvridning af ryg når du bære dit barn.

Hvor længe må barnet bæres af gangen?

Sidder baby eller barn i en ergonomisk korrekt position, hvor der ikke er belastning på barnets knogler og led, så kan du bære så længe som du selv vil.

På billedet her kan du se hvordan dit barn skal sidde i et bæreredskab – uanset om det er i en bæresele eller i en vikle (Billedekilde:. https://www.dacony.com/en/blog/babywearing-in-the-firts-year-detail-144)

Til den nyfødte:
Når du vælger en bæresele til dit nyfødte barn, er det vigtigt at finde en bæresele, hvor baby sidder i frøstilling og får den kritisk vigtige støtte i ryg, nakke og hoved. Dette understøtter alle vores bæreseler. Frøstilling er en stilling hvor baby har krum ryg og spredte ben og knæene er højere oppe end numsen. 

Men husk altid forsigtighedsreglerne – et spædbarns hage må ikke falde ned til brystet, da dette kan aflukke luftvejene. Husk altid babys knæ over numsehøjde så baby sidder M-stilling.

Udover at vælge en bæresele der er god for dit baby, skal selen også være behagelig for dig samt hurtig og nem at tage af og på. Vi har derfor udvalgt bæreseler, der har rigtig god støtte til den voksnes ryg og skuldre samt er nemme at justerer så samme bæresele kan bruges af både mor, far og bedsteforældre. Bemærk at nogle af vores bæreseler kræver et en lille ekstra pude til nyfødte, som kan tilkøbes.

Hvordan skal den nyfødte vende i et bæreselen?
De første mange måneder skal baby placeres med maven ind mod den voksne – altså mave mod mave. Senere, når barnet er stærkt nok til at kunne holde og dreje hovedet selv, kan du kortvarigt vende dit barn ud mod verden – men hold baby indadvendt så længe baby ikke brokker sig. Begynder baby at skubbe sig lidt væk, kan du overveje om det er tid til at vende baby lidt ud mod verden. Det kan være dejligt at opleve verden sammen med sin baby, men hver opmærksom på at det kan være overvældende med de mange indtryk for din baby.

Strækvikler
Tip! Mange tager strækviklen eller bære T-shirten på hver morgen, når de står op og har den på hele dagen – så er de klar til at tage deres nyfødte ud og ind af strækviklen, som det passer i løbet af dagen. Vi har mange forskellige designs, så der er noget til enhver smag. Her har du stor mulighed for at finde lige den type vikle, der passer bedst til dig og dit barn.

Fastvikler
Fastviklen er vævet og giver sig kun diagonalt. Vores fastvikler kan bruges fra nyfødt og helt til op til 15 kg. En fastvikle støtter bedre større børn end strækviklen. Når du skal bære det større barn giver fastviklen også bedre støtte til din ryg. Vi har mange flotte og moderne designs. En fastvikle tilbyder tre ergonomiske bærestillinger: foran, på ryggen og på hoften.

Strækvikle eller fastvikle?
Der er forskel på en fastvikle og en strækvikle. En strækvikle giver sig, når du trækker i den, det gør en fastvikle ikke. Strækvikler er lavet af jersey stof og giver sig i alle retninger. Til nyfødte eller nybegyndere anbefaler vi strækviklen eller en Bære T-shirt. Strækviklen er nemmere at bruge, da du binder den først og så bagefter sætter dit barn ind i viklen. En strækvikle er derfor god til nybegyndere inden for babybæring. Fastviklen er vævet og giver sig kun diagonalt og giver derfor bedre støtte til større børn og din ryg end en stækvikle. En fastvikle skal bindes mens du holder dit barn.

Gode instruktionsvideoer – Hvordan bruger jeg mit bæreredskab?

Sådan bruges en strækvikle – klik her
Sådan bruges en ringslynge – klik her
Sådan bruges en fastvikle  – klik her
Sådan bruges en bære T-shirt – klik her

 Klik for at komme direkte til kategorien med alle vores bæreredskaber.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.